https://argolidamarket.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/42/cropped-1554537783.png

ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

Βασ.Κωνσταντίνου 20, Άργος 21200, Αργολίδα, Ελλάδα

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Τα προϊόντα Μαυράκη είναι συνώνυμα με την εξαιρετική ποιότητα και γεύση εδώ και περίπου 150 χρόνια. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας, συνεχίζει πιστά και με συνέπεια να παράγει με ακόρεστο ενθουσιασμό και ζήλο, εξαιρετικά προϊόντα ούζου, brand

Τα αποστακτήρια Μαυράκη εφαρμόζουν τις παλαιές συνταγές, σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, με σκοπό να προσφέρουν στον καταναλωτή προϊόντα που να δικαιώνουν την εκατονπενηντάχρονη παράδοση και ικανοποιούν τις πλέον φίνες και εξειδικευμένες  απαιτήσεις στην γεύση.Η ποτοποιία Μαυράκη ειδικεύεται στην παραγωγή Ούζου, ποτό με βάση τον γλυκάνισο, μάραθο, το οποίο είναι ευρύτατα διαδεδομένο και καταναλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Το ούζο είναι ένα ισχυρό αλκοολούχο απόσταγμα, αλλά γλυκόπιοτο και απαλό, κάποτε θεωρούμενο ως υποκατάστατο του αψεντιού.Το τσίπουρο είναι γνωστό αιώνες στη Ελλάδα.  Η παραγωγή του ξεκινάει με την προσεκτική επιλογή των σταφυλιών, την οινοποίησή τους και την άμεση απόσταξη παρουσία των στεμφύλων (grape marc).  
Κάθε περιοχή της Ελλάδος έχει το δικό της τσίπουρο με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ( έντονο άρωμα, γεμάτη γεύση με ξεκάθαρη την παρουσία του σταφυλιού, και μακριά αρωματική επίγευση ). Η ιδιαίτερη γεύση του Τσίπουρου κάθε περιοχής εξαρτάται από τις ποικιλίες σταφυλιών και την τέχνη του αποσταγματοποιού .  
Οπως τονίζει ο κ. Χάρης Μαυράκης, «Οι πολλαπλές  αποστάξεις και η  επιλογή μόνο της ‘καρδιάς’ σε κάθε απόσταξη, συνεισφέρουν στα ποιοτικά μυστικά ενός εξαιρετικού τσίπουρου.»
Το τσίπουρο πίνεται στο τέλος του γεύματος ως χωνευτικό σε παγωμένο μικρό ποτηράκι.Τα μπράντι Μαυράκη είναι συνώνυμα με την ευγένεια, την αριστοκρατική κομψότητα, τη φινέτσα και το εκλεπτυσμένο γούστο. Όπως έλεγαν και οι Ευρωπαίοι αριστοκράτες : «Το κλαρέ είναι το λικέρ για τα παιδιά, το πόρτο για τους άνδρες. Όποιος όμως αποβλέπει στο να γίνει ήρωας, πρέπει να πίνει μπράντι». 
Τα μπράντι Μαυράκη περιλαμβάνουν τα σήματα Χρυσός  Ατρέας , Λέων, Κρατήρ και Πύλη των Λεόντων.

Στην Εταιρία Μαυράκη, ο επικεφαλής master blender γνωρίζει πώς να επιλέξει τα κατάλληλα αποστάγματα και να τα αναμίξει για την παραγωγή ενός εξαίσιου ποτού που αποπνέει το μυστήριο της σύνθεσης του. Επίσης επιμελείται ιδιαίτερα της παλαίωσης καθώς και της αλλαγής βαρελιών ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική πρόσμιξη των ποικίλων αποσταγμάτων. Είναι ο κατ’ εξοχήν θεματοφύλακας των πλέον πολύτιμων παραδόσεων και συνταγών, που περνάνε από γενιά σε γενιά και που χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε συνέπεια και ομοιομορφία στην τελειότητα που ωριμάζει στα κελάρια τους.

Αυτό το συγκεκριμένο κελάρι εκθέτει σήμερα με υπερηφάνεια φιάλες του 1864, όταν ο Βασίλειος Μαυράκης ίδρυσε στο Άργος τα φημισμένα αποστακτήρια,  τα οποία από τότε φέρουν το όνομά του. Εδώ δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τα αρχικά αποστάγματα και λικέρ από προσεκτικά διαλεγμένες  τοπικές ποικιλίες αμπελιών και φρούτων που είχαν καλλιεργηθεί με παραδοσιακές μεθόδους και τεχνογνωσία που μας παραπέμπει μέχρι τους ομηρικούς χρόνους. Τα προϊόντα Μαυράκη είναι συνώνυμα με την εξαιρετική ποιότητα και γεύση εδώ και περίπου 150 χρόνια. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας, συνεχίζει πιστά και με συνέπεια να παράγει με ακόρεστο ενθουσιασμό και ζήλο, εξαιρετικά προϊόντα ούζου, brandy, λικέρ, τσίπουρου και vodka.

Τα αποστακτήρια Μαυράκη εφαρμόζουν τις παλαιές συνταγές, σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, με σκοπό να προσφέρουν στον καταναλωτή προϊόντα που να δικαιώνουν την εκατονπενηντάχρονη παράδοση και ικανοποιούν τις πλέον φίνες και εξειδικευμένες  απαιτήσεις στην γεύση. Η μεγάλη φροντίδα για κάθε ένα ξεχωριστά από τα προϊόντα Μαυράκη (brandy, ούζο, λικέρ, τσίπουρο και vodka) έχει ως αφετηρία τη σχολαστική επιλογή των πρώτων υλών, συνεχίζεται με την επιμελημένη απόσταξη και ολοκληρώνεται με τη μακρόχρονη ωρίμανση σε βαρέλια δρυός για το μπράντι, καθώς και σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να αναπτύσσει το ούζο το ξεχωριστό του άρωμα  και καταλήγει στον τελικό ποιοτικό και γευστικό έλεγχο.

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Προσθήκη κριτικής

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

company map
Βασ.Κωνσταντίνου 20, Άργος 21200, Αργολίδα, Ελλάδα

ArgolidaMarket.gr

Ο ηλεκτρονικός επιχειρηματικός οδηγός ArgolidaMarket.gr προβάλει επιχειρήσεις 24ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο Έχει άμεση πρόσβαση από εκατοντάδες υποψήφιους πελάτες. Χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες χρήστες στο internet. Χαρακτηρίζεται από δυναμική και συνεχή εξέλιξη.

 

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα νέα και τις προσφορές των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

Δωρεάν καταχώρηση αγγελίας

 

 

Ακολουθήστε μας στα social media

  

© 2007 ArgolidaMarket.gr

Search