Blog

Γιατί ο ρόλος του Digital Marketing είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Ο ρόλος του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι απολύτως απαραίτητος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη σημερινή εποχή. Εκμεταλλεύεστε το Διαδίκτυο και διαφημίζετε την επιχείρησή σας μέσω διαδικτυακών στρατηγικών; Αν όχι, θα πρέπει-και είμαστε έτοιμοι να σας πoύμε γιατί.

Ας αναλύσουμε τι είναι το Digital Marketing, γιατί είναι τόσο σημαντικό, και γιατί ο ρόλος του ψηφιακού μάρκετινγκ διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα αναγνωρίσετε γιατί το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι τόσο σημαντικό να αυξηθεί η επιχείρησή σας-και θα ξέρετε πώς να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του Διαδικτύου για να βοηθήσετε την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί.

-Τι είναι το Digital Marketing;

Το ψηφιακό μάρκετινγκ αναφέρεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια μάρκετινγκ που περιλαμβάνει το Διαδίκτυο ή μια ηλεκτρονική συσκευή. Εάν το μάρκετινγκ υπάρχει σε απευθείας σύνδεση, είναι ταξινομημένο ως ψηφιακό μάρκετινγκ. Αυτό σημαίνει το Social Media marketing, το content marketing, και το SEO (μηχανές αναζήτησης) είναι όλα κάτω από μία ομπρέλα.



Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει αυξήσει τη δημοτικότητα του κατά τη διάρκεια των τελευταίων, αρκετών ετών και υπάρχει ένας απλός λόγος: ο κόσμος είναι σε απευθείας σύνδεση. Ο μέσος χρήστης πέρασε περίπου 9,4 ώρες σε απευθείας σύνδεση. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν 24 ώρες την εβδομάδα στο Διαδίκτυο, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώντας τα smartphones τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα στο Facebook και άλλα τόσα στο Instagram και αυτό ισούται για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης ως τριάντα λεπτά την ημέρα prime-time διαφήμιση!

Σύμφωνα με κάθε κανάλι marketing, οι εταιρείες που εφαρμόζουν μια σταθερή στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ έχουν 2.8x υψηλότερο προσδόκιμο αύξησης των εσόδων. Με λίγα λόγια, περισσότερο ψηφιακό μάρκετινγκ ισούται με περισσότερα χρήματα. Οι εταιρείες που εστιάζουν στο ψηφιακό μάρκετινγκ έχουν επίσης 3.3x περισσότερες πιθανότητες να επεκτείνουν το εργατικό δυναμικό και τις επιχειρήσεις τους.

-Ο ρόλος του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ιδανικός για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις!

Εάν έχετε μια μικρομεσαία επιχείρηση, πιθανώς δεν έχετε πολλά χρήματα, χρόνο, ή εργατικό δυναμικό για να επενδύσετε στις παραδοσιακές τεχνικές μάρκετινγκ. Αλλά δεν πειράζει! Δεν χρειάζεστε ένα φανταχτερό κτίριο με εκατοντάδες ανθρώπους στο προσωπικό. Χρειάζεστε ακριβώς μια απλή αλλά στερεά ψηφιακή στρατηγική μάρκετινγκ.

Λόγοι που πλέον με λιγότερα χρήματα, κάθε διαφημιζόμενος μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα:

-Κοστίζει λιγότερο

Το ψηφιακό Μάρκετινγκ όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο και προσωπικό για την επιχείρηση, αλλά είναι και οικονομικά αποδοτικό. Οι μέρες που χρειαζόταν να νοικιάσετε μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες για να διαδώσετε τα νέα της επιχείρησής σας, έχουν περάσει προ πολλού. Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι απλά ένα laptop.

Ασχέτως πόσο μικρό είναι το budget σας, μπορείτε να εφαρμόσετε μία στρατηγική digital marketing.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα λεφτά που εξοικονομείτε από την online διαφήμιση; Είναι απλο. Ξανα επενδύστε τα πίσω στην επιχείρηση και δείτε την να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ειδικούς επαγγελματίες στο digital marketing, για να πάτε ακόμα ένα βήμα παραπέρα.

Το Digital marketing καθιστά πολύ πιο εύκολο το να ξεκινήσεις από χαμηλά και να φτάσεις ψηλά.

Είναι απόλυτα μετρήσιμο

Θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο website σας, να αυξήσετε τις εγγραφές στο newsletter σας, να αυξήσετε τις διαδικτυακές σας πωλήσεις. Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι σας, στον ψηφιακό κόσμο είναι πολύ εύκολο να τους παρακολουθείτε και να επαναξιολογείτε συνεχώς τις ενέργειες που κάνατε για την επίτευξή τους.

Με αυτον τον τρόπο μπορείτε να δείτε άμεσα τι λειτουργεί καλύτερα και τι όχι και να εστιάσετε στις ενέργειες που είναι πιο αποτελεσματικές και έχουν μεγαλύτερη προοπτική. 

-Το Digital Marketing είναι το μέλλον

Το Digital marketing έχει γιγαντωθεί την τελευταία πενταετία και αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια

Σύντομα μάλιστα, αναμένεται να ξεπεράσει τις “κλασικές” στρατηγικές μάρκετινγκ. Ο κόσμος απλά προτιμά το online περιεχόμενο.

Ο Kevin O’Kane, managing director της Google Marketing Solutions περιγράφει το digital marketing σαν έναν “πύραυλο” όταν μιλάμε για ανάπτυξη επιχείρησης . Και έχει δίκιο.

Κάθε επιχείρηση πρέπει να είναι online” λέει ο O’Kane, σύμφωνα με το BusinessWorld. Για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα πρέπει να προσεγγίσουν τους πελάτες τους εκεί που περνάνε μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας, δηλαδή στο διαδίκτυο. Στο διαδίκτυο, “η τοπική σου αγορά είναι τόσο μεγάλη όσο θέλεις εσύ να είναι, αφού πλέον δεν περιμένεις να σε βρει ο πελάτης, αλλά τον βρίσκεις εσύ, είτε είναι στον καναπέ του σπιτιού του, είτε στο δρόμο, είτε στη δουλειά του, είτε σε διακοπές”.

 

 

ArgolidaMarket.gr

Ο ηλεκτρονικός επιχειρηματικός οδηγός ArgolidaMarket.gr προβάλει επιχειρήσεις 24ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο Έχει άμεση πρόσβαση από εκατοντάδες υποψήφιους πελάτες. Χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες χρήστες στο internet. Χαρακτηρίζεται από δυναμική και συνεχή εξέλιξη.

 

 

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα νέα και τις προσφορές των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

Δωρεάν καταχώρηση αγγελίας

 

Ακολουθήστε μας στα social media

  

 

© 2007 ArgolidaMarket.gr

Search